2015. január 2., péntek

A legelső szolárgráf felvétel


Az Országos Szolárgráf Akció kezdeményezése és Földvári István Zoltán egyre érdekesebb és szebb szolárgráf felvételei "léptettek be" a szolárgráfia rejtélyes és izgalmas világába. 

A legelső szolárgráfok sikeresen ellenálltak a szélsőséges időjárási viszonyoknak fél éven keresztül, így sértetlenül kerültek le az egyik oszlopról, ahová felhelyeztük őket. 
A felhelyezés óta izgatottan és egyben aggódva vártam a levétel napját. Nagyon sok vihar (és jégeső) tépázta meg a dobozkákat, de a lyukkamerák nem áztak be, nem mozdultak be és semmi sem háborgatta őket fél éves "munkájuk" során. 
Ez a bejegyzés inkább egy köszönetnyilvánító, mintsem tapasztalatokkal ecsetelt írás, ugyanis ebben az esetben én csak a szolárgráfok "őrzője"voltam, az egész projektben csak a lelkesedésem volt benne, az viszont maximális mértékben. 
A 126-os kamerát az MCSE Nap Szakcsoportja küldte, melyet bontatlanul hamarosan vissza is juttatok kiértékelésre. A másik kamerát pedig Földvári István Zoltántól kaptam készen és rengeteg segítő instrukciókkal látott el, hogy ezután én magam is építhessek lyukkamerákat. Hatalmas köszönettel tartozom a sok hasznos intelmeiért; továbbá édesapámnak a kamerák felhelyezésében és levételében; Kéri Albertnek pedig a felvétel szkennelésében való segítségért. 


Nos, a sok hálálkodás után jöjjön az eredmény:



Az örökbefogadott szolárgráf felvétele 2014. 06. 22 - 2014. 12. 21-ig.
Jól látszódnak a háztetők, a kamera előtt levő fák sziluetjei teszik érdekessé a felvételt.

A közeljövőben nagyon sok saját kamera építése van tervbe véve sokkal magasabb és izgalmasabb telepítési pontokat kiszemelve - legyen ez az újévi fogadalmam. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.